KRINGLOOPWINKEL ZONDER WINSTOOGMERK

Stichting Het Vincentrum | Rosendaalseweg 758 | 6824 KW Arnhem | tel. 026 3512783 | info@vincentrum-arnhem.nl

Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10
Afbeelding 11

RECENT ONDERSTEUNDE PROJECTEN

Wilt u meer weten over een project? Klik op de omschrijving en klik vervolgens op het plaatje dat verschijnt.
In het archief vindt u nog tal van projecten die wij de afgelopen jaren hebben kunnen ondersteunen.

Projecten die wij eerder ondersteunden, vindt u bij 'foto's'.

Kinderen met schisis


Stichting Kolewa heeft zich ten doel gesteld jaarlijks zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te bevrijden uit een geïsoleerde situatie in de Indonesische samenleving, veroorzaakt door een (aangeboren) aandoening, trauma, dan wel disfunctie van de zintuigen horen of zien. Dit doen we door het bieden van medisch onderzoek, operaties en het verstrekken van hulpmiddelen als primaire oplossing en ( speciaal)  onderwijs  in combinatie met  acceptabele levensomstandigheden  en toegang tot schoon drinkwater als vervolg daarop.

Stichting Kolewa richt zich voor 50% op kinderen met een schisis aandoening. Kinderen met brandwonden, waterhoofd of spina bi?da vormen de tweede groep voor wie we operaties mogelijk maken. De kinderen worden gescout door  ons team en vervolgens vergezeld van een ouder in groepsverband begeleid naar Bali voor de operatie en verdere behandeling. Stichting Kolewa draagt zorg voor de reis- en verblijfskosten. Voor de behandeling en operatie wordt gebruikt gemaakt van het Indonesische ziekenfonds voor arme mensen. De kinderen en hun begeleider verblijven in ons opvanghuis Rumah Bicara waar ze voorbereid worden op de operatie. 
Omdat het gebit van kinderen met schisis vaak slecht is hebben we ook een pre-curgery dental care programma. Een schoon en gerepareerd gebit bevordert de gezondheid en bespoedigt het herstel.

OVERZICHT

Land: Indonesië | Bestemming: Stichting Kolewa | Bijdrage: 2000

< Terug naar overzicht